Iloa ja valoa!

Taas on uusi kausi hyvässä vauhdissa ja vaikka ulkona illat pimenevät, niin iloa ja valoa riittää ainakin meikäläisen elämässä.

Stage-ohjelma on jo takana, mutta sen vaikutukset tuntuvat vielä pitkään. Toivoin isosti, että into musiikkiteatteria kohtaan kasvaisi ja siltähän tilanne nyt vaikuttaa. Tampereen Yhteiskoulun voitto johti siihen, että ”Silmistä Pois” -musikaali tehtiin valmiiksi ja esitimme sitä 17 kertaa legendaarisen Peacock-teatterin näyttämöllä ja palaute oli huikeaa. En muista Hype-musikaalin (1994) jälkeen saaneeni kertaakaan niin kiittävää, onnellista ja liikuttunutta palautetta katsojilta kuin nyt ja sehän johti siihen, että matkamme jatkuu vielä Tampere-taloon 15.-16-10.2011! Vaikka TV-ohjelma ei miljoonayleisöä saanutkaan, niin luulenpa, ettemme tehneet STAGEA turhaan ja voitimmehan ohjelmalla formaatti-Finlandiankin…hyvä me.

Ja hei, Porvoon Linnankosken lukion porukka saattaa myös musikaalinsa ”Yksi Päivä Lisää” valmiiksi ja minäkin olen mukana auttamassa…esitykset sijoittuvat tammikuun 2012 loppuun Porvoon Grandissa.

Tanssitunnit ja kehonhuolto pitävät mun kropan ja pään kasassa ja olen niin kiitollinen kaikille ihanille tanssioppilailleni. Naurua, hikeä, ähellystä ja tunteiden myllerrystä voi kanssani kokea maanantaisin ja keskiviikkoisin StepUp Schoolissa Kaikukatu 4 A:ssa. Lajivalikoimaan kuuluu Broadway, Happy Hour ja Power Stretch ja ikäryhmät ovat 15+, 20+, 40+ ja 60+…mukaan vaan, sillä mä olen ihan kiltti ope varsinkin 60+-tunneilla. www.stepup.fi

Yhteistyö Ritvan kanssa jatkuu tietysti edelleen ja 21 yhteisen työvuoden jälkeen voin sanoa, että osaamme hommamme ja nautimme siitä aina vaan. Vaikka vuodet vierivät ja kaikenlaisia ”uusia” ismejä syntyy kaiken aikaa, ei mikään jyrää läsnäolotaitojen, kohtaamisviestintäosaamisen tai myönteisen psykologian yli…on oikeastaan aika hauskaa, että asiat, joista meitä jopa pilkattiin 1990-luvulla, ovat nykyään mitä kovinta tiedettä ja faktaa. Onneksi edes jotkut asiat maailmassa ovat menneet fiksumpaan ja luomumpaan suuntaan.

TV-rintamalla elän nyt sellaista vaihetta, että suunnitellaan ja funtsaillaan…heti kun on jotain kerrottavaa, niin tietoa tulee.

Toivottavasti Sinulla riittää energiaa syksyyn ja talveen ja jos valohoitoa olis tarvis, niin saa ottaa yhteyttä: marco@marco.fi tai 09-77461722

PS. Varsinaista supervalohoitoa on tarjolla Finnmatkojen Fiesta-viikoilla Gran Canarialla marraskuun lopulla…taitaa muuten olla jo 8. vuosi putkeen.

Sutinasyksy 2010

Syksy on siitä hauskaa aikaa, että vaikka ulkona pimenee, sitä ei yleensä ehdi huomata, kun on niin paljon puuhaa. Mielestäni on hauskaa se, että työn alla on aina muutama olemassa oleva projekti ja lisäksi paria uutta suunnitellaan.

Tanssinopetus on ollut superantoisaa ja jotenkin luovuuskin on kukkinut eli uusia sarjoja on syntynyt suhteellisen vaivattomasti. Tästä suuri kiitos lankeaa oppilaille, jotka ovat inspiroijia ja muusia ja joita ilman hommat ei sujuisi lainkaan. Erityisen tohkeissani olen siitä, miten moni on innostunut perustekniikan opettelemisesta ja siitä miten se jo nyt näkyy heidän tanssissaan.

StepUp School toimii nykyään Helsingin ja Espoon lisäksi myös Vantaalla ja Rovaniemellä, joten huippuopetusta ihanien ammattilaisten johdolla piisaa entistä laajemmalti.

DANCEn tekeminen on ollut yllättävänkin tunteikasta ja olen todella ylpeä siitä, että olen saanut olla tässä mukana. Tanssijana ja opena olen Neloselle kiitollinen siitä, että vihdoinkin saimme  näin hienon ”näyttämön” tanssille, huippukoreografeille ja ennen kaikkea nuorille lahjakkaille tanssijoille.

Uutta ohjelmaa kuitenkin jo pukkaa, vaikkei edellinen ole vielä tätä kirjoittaessani edes päättynynt. ”STAGE paras koulumusikaali” on unelmien projekti, joka pärähtää Neloselle ensi keväänä. Kouluista, opettajista ja oppilaista on viime vuosina puhuttu suhteettoman paljon negatiivista, vaikka tämän maan yläasteilla ja lukioissa on enimmäkseen huipputyyppejä niin opettajina kuin oppilainakin.

STAGEssa lähdemme etsimään luovaa, rohkeaa ja innokasta musiikkiteatteriryhmää suomalaisista yläkouluista ja lukioista. Kyseessä on ryhmäkilpailu, jossa pyrimme rohkaisevaan ja innostavaan meininkiin, joka toivottavasti leviää koko maahan. Voittajapoppoon kanssa otan ison vastuun, sillä ensi elokuussa teemme kokoillan shown Linnanmäen Peacock-teatteriin!!

Lisätietoja ohjelmasta ja koko projektista löytyy pikapuoliin www.nelonen.fi -sivuilta.

Ritvan ja meikäläisen yhteisura on kestänyt jo 20 vuotta ja tänä päivänä olemme parempia kuin koskaan. Niin paljon on opittu ja koettu ja kun lisäksi kansainväliset tutkimukset vahvasti todistavat, että olemme olleet kaikki nämä vuodet oikeassa, niin hyvältä tuntuu.

Teemme siis valmennustyötämme edelleen rakkaudella ja meihinhän saa parhaiten yhteyden rakkaan Meikkumme kautta: meikku@marco.fi

Eletään täysillä ja nautitaan syksyn energisoivasta voimasta!