Miten näin paljon voi tapahtua niin lyhyessä ajassa??

Viime viikkojen jälkeen voin vain sanoa, että ”Kyydissä on oltu!”. Kun Uusi vuosikymmen alkoi, olin intoa piukassa ja suht rauhallisin mielin siitä, että tiesin (mukamas) mitä tuleman pitää: Uusi kausi tanssikoulussa uuden 60+-tunnin siivittämänä, Ritvan ja minun avoimia seminaareja 20-vuotisen taipaleemme iloksi, Skenen Fame-musikaali Aleksanterin teatterissa ja muuta mukavaa säpinää ja tietenkin jännittävää uuden Tanssii Tähtien Kanssa -kauden suunnittelua ja valmistelua…

Kuinkas kävikään?

Tunnit alkoivat hienosti ja ihania mummeja saapui tanssimaan ja sitten tulivatkin Euroviisujen finaalit…olin imarreltu, että sain olla paikanpäällä show-asiantuntijana kommentoimassa, mutta siitähän varsinainen haloo syntyi!! Käsittämätön hälinä muutamasta lauseesta ja mielipiteestä.

Samoihin aikoihin minuun oltiin oltu yhteydessä neloselta ja kerrottu, että kaikkien aikojen parasta tanssikisaohjelmaa (So You Think You Can Dance) oltiin alettu suunnitella kanavalle ja että heistä olisi hyvä juttu saada minut ohjelmaan päätuomariksi. Voitte tuskin kuvitella, mikä myllerrys alkoi pienen pojan päässä ja sydämessä.

Tiesin heti, että tietenkin minun pitää ottaa homma vastaan jo pelkästään sen takia, että olemme yli 25 vuotta tsempanneet show- ja street-tanssien näkyvyyden ja arvostuksen lisäämisen puolesta. En olisi voinut katsoa kollegoitani enkä oppilaitani silmiin, jos olisin kieltäytynyt. En myöskään varmaankaan olisi koskaan antanut itselleni jänistämistäni anteeksi.

Tuskallista ja ahdistavaa oli sanoutua irti Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmasta, sillä se on ollut julmetun hienoa ja ihanaa kaikkina neljänä vuotena. Kamalaa hylätä upea tuotantotiimi ja sanoa Maikkarille näkemiin. Onneksi tuottajamme Jaana Besmond, Vappu ja Maikkarin Matti sanoivat ymmärtävänsä, vaikka asia potuttikin. Ja hienoa on se, että Mikko jatkaa TTK:n puikoissa ja minä istun ”olkapäällä” tukemassa ja kannustamassa.

En ymmärrä enkä suostu olemaan mukana lehtien lietsomassa ”kanavasodassa”, sillä teen ohjelmia yleisölle ja olenhan viime vuosina vieraillut useampiakin kertoja ylen kanavilla. Lisäksi tavatessani Maikkarin pomoporrasta viime syksynä, he nimenomaan painottivat, etteivät voi vaatia ketään esiintyjää tekemään ohjelmia vain heille. Aika näyttää, miten asiat asettuvat, mutta tiedän, että kaikki minut tuntevat ymmärtävät, mitä tein ja miksi.

Hillittömän hienoa on se, että tanssia tulee tuutin täydeltä ja kahden huippuformaatin muodossa!!

Dancen koetanssit alkavat toukokuussa ja ohjelma tulee neloselle ensi syksynä. www.nelonen.fi

Näillä mennään tukka tuulessa ja jalat maassa!!

Uskoni hetkeen, sydämen viisauteen ja rehellisyyteen on vahvistunut entisestään ja tunnen eläväni hienoa elämää ihanien, tärkeiden ihmisten kanssa.